Det är vår men Sverige har blivit kallt

Nästan varje dag läser jag om våld och terrorism och följer ofta diskussionerna kring det. För mig är det uppenbart att samhället är på gång att bli kallare och råare och ibland känns det jobbigt. Som nu.

Ikväll har jag läst en artikel av Göran Greider med titeln Terrorismen måste både fördömas och analyseras. Jag tycker Göran gör en nykter analys av läget då han tror att orsaken till det ökande våldet inte är en utan flera. Dessvärre är det alldeles för få som vågar, vill eller kan resonera med honom. Ett exempel kan ses bland de första kommentarerna.

Om man nämner ett ord som Islamofobi, vet du vad detta betyder Göran? Fobi är en rädsla. Vi västerlänningar har bättre utbildning än så, förhoppningsvis. Jag är inte ett dugg rädd för Islam. Jag tycker den är en rasistisk, kvinnoförnedrande, homohatande och direkt människofientlig bakåtsträvande. Denna ideologi hyllas och skyddas av alla partierna i det nya socialist koperativet 7 klövern.

Jag respekterar detta till stora delar eftersom det uttrycks en åsikt och rätten att få göra det är oerhört viktig. Tyvärr avslutas det hela riktigt tråkigt och all min respekt är som bortblåst.

Nyanser efterlyses
Jag har läst väldigt många inlägg och kommentarer med den typen av språk och retorik och inte en enda av dem leder vidare utan skribenten ser ofta sig själv som den som ser sanningen och ser alla andra som motståndare. Det går liksom inte att diskutera. Så är det bara. Vänta får ni se. Om det inte är för sent.

Jag efterlyser helt enkelt de personer som har åsikter men som är beredda att diskutera, som har förmågan att lyssna utan att sätta en stämpel på mig och ha en förutfattad mening av vad jag tycker.

Annonser

Om sandlyckan

Här skriver jag ner tankar om vad som händer omkring mig. Det pågår massor av icke-fungerande debatter som inte leder någonvart och här kommer försöka titta på några av dessa ämnen på sätt som inte görs på så många andra ställen. Jag ska försöka lyfta fram saker som tycks ha förbisetts.
Det här inlägget postades i debatt, politik, samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s