Vindkraft bullrar – tystnad köpes

Igår höll Stena Renewable höll möte i församlingshemmet i Åled. Endast ägare till fastigheter som gränsar till de berörda vinkraftsområdena var välkomna.

Enligt uppgift försökte de få ägarna till närliggande fastigheter, som har klagande rät,t till tystnadsplikt genom att betala en engångssumma av 10.000kr / hektar som ligger innanför 40db gräns. Kontraktet med tysnadsplikt ska tydligen undertäcknas senast inom 3 mån.räknat från den 18/10-11.

Kontraktet ska även ha innehållit en punkt om att fastighetsägaren förbinder sig att inte motarbeta Stena på något vis och ej heller klaga på något. Det innebär att man som fastighetsägare frånsäger sig alla rättigheter vad gäller vindkraften.

Ett offentligt möte ska hållas i Hemvärnsgården i Åled 24/10 kl 19.00. Förhoppningen är väl att markägarna ska ha skrivit på sina kontrakt och tala varmt för vindkraften på det mötet.

Vad tycker ni om det här sättet att bedriva affärer?

Källa: God livsmiljö Halmstad

Annonser

Om sandlyckan

Här skriver jag ner tankar om vad som händer omkring mig. Det pågår massor av icke-fungerande debatter som inte leder någonvart och här kommer försöka titta på några av dessa ämnen på sätt som inte görs på så många andra ställen. Jag ska försöka lyfta fram saker som tycks ha förbisetts.
Det här inlägget postades i vindkraft och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s