Uppdatering om folkomröstning

Jag börjar med att uppdatera gårdagens post.
Efter förfinad sökning hittade jag länken till ledaren och införde den i posten. Sen måste jag bara kommentera själva ledaren också. I min värld ska en ledare vara lite bättre och hålla en lite högre nivå än vanligt fikabordssnack och med tanke på det avslutas den på ett riktigt korkat sätt.

Motionen kommer tack och lov att gå samma väg som tidigare motioner från det hållet – nämligen rakt ned i papperskorgen, där den hör hemma.

Att utgå från att allt som SD säger är idiotiskt föder bara mer sympatier. Granska i stället det de säger och bemöt det konstruktivt.

——

Så till den nya informationen jag hittade när tittade lite noggrannare i lördagens HP idag. Det var en andra tråd om SDs motion om folkomröstning om Halmstads flyktingmottagning. I går skrev jag som sagt om Ronny Ledströms kommentar på en ledare och idag fyller jag på med mer.

I HP igår tycker signaturen L Johansson att folket ska få bestämma i frågan om Halmstad ska ta emot fler flyktingar eller inte. LJ tar sats i Niclas Erlandssons insändare och tycker att om vi har råd med att ta emot flyktingar har vi också råd med en folkomröstning. Det är förmodligen sant, men som jag skrev igår, helt ointressant. Att blanda in åsikter via en folkomröstning är inte bra.

Det är däremot viktigt att politiker vågar göra förändringar som leder till det bättre, men det är en annan sak. Att förändra flyktingpolitiken är ett tabu ämne. Men fram med diskussionen, ta den öppet och gå inte som katten kring het gröt. Använd inte argument som är tomma bara för att verka övertygande. Försök förklara hur ni resonerar. En politiker som försöker verka trovärdig men använder konstiga argument blir bara offer för förakt.

Annonser

Om sandlyckan

Här skriver jag ner tankar om vad som händer omkring mig. Det pågår massor av icke-fungerande debatter som inte leder någonvart och här kommer försöka titta på några av dessa ämnen på sätt som inte görs på så många andra ställen. Jag ska försöka lyfta fram saker som tycks ha förbisetts.
Det här inlägget postades i debatt, demokrati, politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s