Sanningen i form av folkomröstning

I en debattartikel i fredagens Hallandsposten frågar sig Sverigedemokraten Ronny Ledström

Varför är  HPs ledarskribenter så rädda för en demokratisk folkomröstning?

Frågan kommer från en ledare i Hallandsposten den 7 oktober och från SDs hårt drivna invandringspolitik och det faktum att SD har lagt en motion till Halmstads kommunfullfäktige om att avsluta avtalet med Migrationsverket om att ta emot 150 flyktingar per år. Ledström menar att detta är den enda delen i invandringsfrågan som kommunerna själva kan påverka och tycker vidare att

Halmstadborna borde i en demokratisk anda få säga sitt i en fråga som påverkar Sverige och Halmstad så oerhört ekonomiskt och socialt som invandringen

Det är just det, att i en fråga som påverkar Sverige och Halmstad så oerhört ekonomiskt och socialt, kan man inte låta åsikter och känslor bestämma allena. Kunskap i sakfrågan måste få vara avgörande. En folkomröstning handlar inte om folkets samlade kunskap i en fråga, utan folkets samlade åsikt i frågan. Folket kan omöjligt ha all kunskap som krävs för att kunna ta ett bra beslut.

Därför, Ronny Ledström, är nog Hallandspostens ledarskribenter och jag rädda för att Halmstadborna ska få säga sitt. Ett beslut baserat på åsikt och inte kunskap är oftast ett dåligt beslut. Det är därför dags att börja tala allvar med SD och snacket om folkomröstning.

Uppdaterad 16-okt, 2011
Efter förfinad sökning hittade jag länken till ledaren och införde den ovan. Sen måste jag bara kommentera själva ledaren också. I min värld ska en ledare vara lite bättre och hålla en lite högre nivå än vanligt fikabordssnack och med tanke på det avslutas den på ett riktigt korkat sätt.

Motionen kommer tack och lov att gå samma väg som tidigare motioner från det hållet – nämligen rakt ned i papperskorgen, där den hör hemma.

Att utgå från att allt som SD säger är idiotiskt föder bara mer sympatier. Granska i stället det de säger och bemöt det konstruktivt.

Annonser

Om sandlyckan

Här skriver jag ner tankar om vad som händer omkring mig. Det pågår massor av icke-fungerande debatter som inte leder någonvart och här kommer försöka titta på några av dessa ämnen på sätt som inte görs på så många andra ställen. Jag ska försöka lyfta fram saker som tycks ha förbisetts.
Det här inlägget postades i debatt, demokrati och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sanningen i form av folkomröstning

  1. Ping: Uppdatering om folkomröstning | Sandlyckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s