Semester – politiklös tid

Har hela Sverige stannat politiskt sett? Jag tror banne mig det.

Traditionellt sett lever politikerna och partierna frånskilda övriga medborgare fram till ungefär en månad innan valet och då sätter de igång och presenterar och debatterar sinsemellan med förhoppningen att de ska få våra röster. Demokratiskt? Inte just det, men man luras lätt att tro det och det får stor plats i media.

När valet väl är avgjort ska regeringsbildning ske,  nya ministrar, departement och utskottsplatser ska skapas och tillsättas. Vid enstaka tillfällen ska även ett eller flera partier analysera eller stuva om på grund av valresultatet. Även dessa delar får stor plats i rapporteringen.

Tiden går och ibland är det fullt upp ända till Almedalsveckan då allt kulminerar och nästan inget annat verkar hända. Anti-klimax blir när veckan är slut och ALLA går på semester. Där är vi nu.

En intensiv höst, mycket har hänt under våren och sommaren har börjat gotländskt. Ett perfekt tillfälle för politikerna att gå tillbaka till vardagslunken och strunta i oss andra i dryga 2 år och göra oss varse det kommande valet genom en partiledardebatt.

Jag längtar faktiskt till hösten och Centerpartiets kongress i Åre. Utan den skulle nog insomnandet bli ett faktum. Nu finns det åtminstone en chans till fortsatta politiska diskussioner och en ny uppgradering av politiken, en version närmare 2.0.

Om sandlyckan

Här skriver jag ner tankar om vad som händer omkring mig. Det pågår massor av icke-fungerande debatter som inte leder någonvart och här kommer försöka titta på några av dessa ämnen på sätt som inte görs på så många andra ställen. Jag ska försöka lyfta fram saker som tycks ha förbisetts.
Det här inlägget postades i debatt, demokrati, politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s