Moderaterna – svarar det vi vill höra

I april hade jag en kortare frågestund med Centerpartisterna Ola Johansson och Annie Johansson i samband med deras debattartikel i Hallands Nyheter. Jag frågade dem om hur sänkt restaurangmoms är tänkt att ge fler jobb och det handlar om att efterfrågan ökar och fler måste anställas för att bibehålla servicen. Bra.

Eftersom jag är sakpolitiskt okunnig passade jag på att ställa frågan om inte sänkta arbetsgivaravgifter skulle få en bättre effekt eftersom jag befarar att sänkt restaurangmoms bara kommer att hamna i mellanhändernas fickor. Jag fick till svar att Centerpartiet driver den frågan också men eftersom forskningen och ”de andra” i Alliansen menar att sänkt arbetsgivaravgift ger högre löner så driver inte Alliansen detta alternativ.

Eftersom Moderaterna är i särsklass störst i Alliansen så tolkar som att de är emot förslaget.

När jag senare läser en debattartikel i Hallandsposten blir jag riktigt konfunderad. Där skriver de Moderata riksdagsledmöterna:

För att ungdomar lättare ska få jobb har vi bland annat halverat arbetsgivaravgifterna för personer under 26 år. Detta har lett till att fler unga kunnat få in en fot på arbetsmarknaden.

Hmmm. Är det så att om arbetsgivaravgiften sänks för de under 26år ger det fler jobb, annars leder det bara till högre löner?

Nej. Jag tror att det är en bra idé så länge det är en Moderat idé.

Annonser

Om sandlyckan

Här skriver jag ner tankar om vad som händer omkring mig. Det pågår massor av icke-fungerande debatter som inte leder någonvart och här kommer försöka titta på några av dessa ämnen på sätt som inte görs på så många andra ställen. Jag ska försöka lyfta fram saker som tycks ha förbisetts.
Det här inlägget postades i politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s